Genderdysforie

Op woensdagavond 12 april vertellen psychiater Annelou de Vries en promovendi Fréderéque de Rooy en Isabelle van der Meulen over Transgenderzorg in Nederland.

De Transgenderzorg voor jongeren in Nederland kent een lange geschiedenis. Het is een voorbeeld voor het zorgmodel dat wereldwijd aangehangen wordt, maar dat ook veel kritiek en controverses kent. Deze presentatie geeft een overzicht van hoe de zorg in Nederland ingericht is en voor wat voor uitdagingen we staan. Verschillen tussen kinderen, adolescenten en (jong)volwassenen zullen worden besproken. Waar komt de huidige toename in aanmeldingen voor een medisch behandeltraject vandaan? En hoe presenteren genderdiverse jongeren die zich tegenwoordig? Is dat heel anders dan in het verleden? Deze vragen zullen we in deze lezing proberen te beantwoorden. Ook zullen we van een ervaringsdeskundige horen hoe zijn ervaringen met de genderzorg zijn geweest.

De lezing begint om 19:30u en duurt tot ongeveer 21:15. Het kost maar €3,00 en het zal plaatsvinden in een zaal op Medische Faculteit van de VU. Later wordt de precieze zaal bekendgemaakt.


Zien we je daar?

Liefs,
Het bestuur van Kleine Hans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *