Bestuur 2018-2019

Hoi!
Welkom op de pagina van het bestuur van 2018-2019! Hieronder zullen wij onszelf even voorstellen.
(Klik op de foto’s voor een hogere resolutie)

Danique Bekkers – voorzitter

Ik ben Danique Bekkers, voorzitter van Kleine Hans dit collegejaar. Op dit moment zit ik in mijn wachttijd voor mijn coschappen, die ik opvul door anatomie les te geven en te werken op snijzaal. Sinds het begin van mijn studie heeft de kindergeneeskunde me erg geboeid, de ontwikkeling van het kind en vooral de ontwikkeling van de psyche vind ik erg interessant. In jaar 3 heb ik dan ook de minor Child Healthcare mogen doen en is deze interesse alleen nog maar groter geworden. Kleine Hans en daarmee de kinder- en jeugdpsychatrie  is een mooie verbredende toevoeging aan mijn interesses. Ik kijk erg uit naar de lezingen en het samenwerken met de andere vijf toppers uit het bestuur van dit jaar!

 

 

 

Laura Kortekaas – vicevoorzitter

Hee hallo! Mijn naam is Laura Kortekaas en ik mag mij dit jaar vice-voorzitter noemen van Kleine Hans! Ik heb 3 jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met Kleine Hans tijdens de Londenreis. Zo verliefd als ik ben op Londen, werd ik dat ook op Kleine Hans. In de jaren erna ben ik naar verschillende lezingen geweest, en afgelopen jaar ben ik voor de 2e keer meegeweest naar Londen. Dit jaar zal ik het samen met de rest van het bestuur de Londenreis zelf mogen organiseren. Ik studeer Geneeskunde en ik ben klaar met mijn bachelor. In december ga ik verder met mijn master. Naast Geneeskunde en Kleine Hans geef ik in mijn vrije tijd leiding bij de scouting, waar ik ook zeilles geef. Ook werk ik in een kliniek als medisch student en geef ik EHBO-les aan de eerstejaars Geneeskunde studenten op de VU.
Ik hoop jullie snel te zien op de lezingen en natuurlijk de Londenreis!

 

 

Merve Kulaksiz – secretaris

Hoi! Ik ben Merve Kulaksiz, de secretaris van Kleine Hans. Ik heb vorig jaar mijn bachelor geneeskunde afgerond en dit jaar ben ik begonnen met mijn coschappen. Ik heb mijn interesse in de kinder- en jeugdpsychiatrie ontdekt tijdens mijn minor psychology in Istanbul vorig jaar. Ik heb daar geleerd dat de kindertijd een hele belangrijke tijd is waarin veel gebeurt qua persoonlijke ontwikkeling, maar waarin je soms ook al de eerste tekenen van een stoornis kunt zien. Na mijn minor heb ik besloten mij meer bezig te houden met de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik dit studiejaar deel mag uitmaken van dit geweldige bestuur en we samen leerzame lezingen voor jullie mogen organiseren. Naast het bestuur en mijn studie vind ik het leuk om te lezen, reizen, nieuwe recepten uitproberen en tijd doorbrengen met vrienden.

Ik hoop jullie snel te zien tijdens een van onze lezingen!

Liza Karim – penningmeester

Hoi! Ik ben Liza Karim, ik zit in het tweede jaar van de bachelor en ben dit jaar de penningmeester van Kleine Hans. Op mijn zestiende belandde ik per toeval op de psychogeriatrische afdeling van een bejaardentehuis. Het gedrag van de bewoners op deze afdeling intrigeerde mij en ik besloot er te gaan werken. Hoewel totaal verschillend, heeft het denken en doen van kinderen mij ook altijd geboeid. Na de Londenreis van afgelopen jaar was ik meteen heel enthousiast over Kleine Hans. De reis was voor mij een goede introductie in de kinder- en jeugdpsychiatrie en heeft mijn interesse voor het vak nog meer gewekt. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om mij komend jaar in te zetten voor meer inzicht in de kinder- en jeugdpsychiatrie bij medestudenten. Bovendien belooft het een bijzonder jaar te worden, Kleine Hans bestaat dit jaar namelijk 20 jaar. Ik zie je graag bij een van onze activiteiten!

 

 

David Mager  – sponsorcoördinator

Hey! Ik ben David en zit inmiddels alweer in het tweede jaar van mijn coschappen. Je vraagt je misschien af waarom ik dan nu nog bij het bestuur van Kleine Hans ben gegaan? Nou, sinds de start van mijn coschappen ben ik erachter gekomen dat ik kinderarts of kind- en jeugdpsychiater wil worden. Ik wil me op dit gebied dus meer gaan profileren. Ik wist al een tijdje van Kleine Hans af en van de interessante lezingen die het bestuur telkens weer opzette. Ik besloot dus voor dit mooie bestuur te solliciteren. Met mijn ervaring met het aantrekken van sponsoren, die ik in commissies bij het Rode Kruis en het Amsterdams Studenten Festival heb opgedaan, wil ik zorgen dat wij met Kleine Hans nog veel meer geweldige activiteiten mogelijk kunnen maken. Naast het
bestuur van Kleine Hans en mijn coschappen houd ik me graag druk met van alles. Zo doe ik nu onderzoek naar kinderen met darmfalen, produceer ik nummers wanneer ik maar kan en probeer ik mijn sociale leven op peil te houden. Hopelijk zie ik je op de volgende lezing!

 

Luca van Tilburg  – public relations

Hoi! Ik ben Luca van Tilburg, de PR functionaris. Ik zit nu in mijn tweede jaar van geneeskunde, een studie die me blijft fascineren. Ik vind het jammer dat er in de studie relatief weinig aandacht wordt besteed aan psychologie/psychiatrie. Daarom zal ik mijzelf komend jaar met enthousiasme inzetten voor Kleine Hans om zo studenten verdieping te bieden in allerlei boeiende onderwerpen.
Een aantal jaar heb ik klimtrainingen aan groepen kinderen gegeven en daar merkte ik grote verschillen in het contact tussen de kinderen, de manier van lesgeven die hen aansprak en het omgaan met angst (zoals hoogtevrees bij klimmen). Dit vond ik bijzonder om te ontdekken. Even later werd ik door de lezingen van Kleine Hans aangetrokken en begon zo mijn interesse in kinder- en jeugd psychiatrie. In mijn vrije tijd ben ik in de klimhal te vinden of aan het hardlopen door het Amsterdamse Bos.

Ik hoop jullie te kunnen verwelkomen op de volgende lezingen!