Bestuur 2017-2018

Hi, welkom op de pagina van het bestuur van 2017-2018! Hieronder zullen wij onszelf voorstellen.
Note: druk op de foto’s voor een hogere resolutie.

Suzanne van Lent – voorzitter

Hi! Ik ben Suzanne van Lent en ben dit jaar voorzitter van Kleine Hans. Volgend jaar zal ik aan mijn coschappen beginnen en in de tussentijd werk ik in een BOPZ instelling voor ouderen.
Tijdens het geven van karatetraining aan kinderen, ontdekte ik de volledig uiteenlopende gedragingen van deze doelgroep. De één heel druk, de ander juist heel stil en afgesloten van de groep. De ander weer heel aanhankelijk, zoekend naast bevestiging of juist totaal niet. Als totale leek observeerde ik de ontwikkeling van deze kids, en vroeg ik mij steeds meer af: ‘Waar ligt nou de grens tussen normaal en abnormaal? Moet je ingrijpen, en wanneer dan?’ Precies deze vragen probeert Kleine Hans te beantwoorden vanuit het wetenschappelijk oogpunt, de kliniek, maar ook het verhaal van de patiënt. Ik ben onwijs enthousiast om mij op deze manier in te mogen zetten voor meer erkenning en begrip van psychiatrische problematiek bij kinderen en jongvolwassenen.

Manuela van den Brink – vicevoorzitter

Ik ben Manuela van den Brink, dit jaar de vicevoorzitter van Kleine Hans. Het menselijk gedrag en hoe deze te verklaren valt, is altijd al een fascinatie voor me geweest. Dit is ook de reden dat ik in eerste instantie de studie psychobiologie ben gestart. Uiteindelijk heb ik toch de switch naar geneeskunde kunnen maken en ben ik nu met de minor van psychiatrie begonnen. Ik vind met name de link tussen de psychiatrische ziekte en de bijbehorende neurobiologie erg boeiend, en hoop hier komend jaar meer over te leren. Hiernaast neem ik ook deel aan de Studentenpoli en de Bachelor Academie van Interne Geneeskunde. Verder ben ik mijn vrije tijd vooral bezig met koken, lekker eten en mijn kennis over wijnen te verbeteren. Het wijnbrevet is dan ook iets wat ik graag wil behalen. Ik heb erg veel zin om me in te zetten voor Kleine Hans. Ik houd mijn ogen en oren tijdens de minor in ieder geval voor jullie open. Tot bij de volgende lezing!


Renée van der Klift
– secretaris

Hallo! Ik ben Renée van der Klift, de secretaris van Kleine Hans. Vorig jaar heb ik mijn bachelor Geneeskunde afgerond en dit jaar zal ik voor het eerst het ziekenhuis betreden in een witte jas om coschappen te lopen. Kinderen en de psyche hebben mij altijd al geboeid maar vorig jaar ben ik tijdens mijn minor Child Healthcare en de cursus Psychiatrie echt warmgelopen voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Sindsdien wil ik zoveel mogelijk kansen aangrijpen om hier meer over te weten te komen! Ik heb heel veel zin om dit jaar interessante en prikkelende lezingen te organiseren waar de theorie en praktijk bij elkaar komen. In mijn vrije tijd gaat mijn hart sneller kloppen van zingen, verre reizen maken, spelen bij Studenten Toneelvereniging Amsterdam en Tony Chocolonely. Ik hoop je te zien bij onze lezingen en stuur gerust een mailtje want die beantwoord ik graag!

 

Sabine Westinga – penningmeester

Hoi! Ik ben Sabine, derdejaars, en ben de nieuwe penningmeester dit jaar. De eerste Kleine Hans lezing die ik bijwoonde had mij zo enthousiast gemaakt, dat ik gelijk had gemaild of er openstaande vacatures waren. Ik heb ontzettend veel zin in dit jaar en heb ook echt wel een zwak voor de kinderpsychiatrie. Dit jaar ga ik dan ook mijn thesis schrijven over een onderwerp uit de kinderpsychiatrie onder begeleiding van Lucres Nauta. In mijn vrije tijd hou ik van tekenen, salsa dansen en zingen (als niemand meeluistert). Ook hou ik van lekker eten en wijn drinken met lieve vriendinnetjes. Ik werk nu al twee jaar als doktersassistent bij een uitzendbureau en ik van plan om me dit jaar in te schrijven bij een kunststudentenvereniging.

 

 

Dana Blekkenhorst – sponsorcoördinator

Hoi! Ik ben Dana Blekkenhorst, de sponsorcoördinator van Kleine Hans. Over een jaar begin ik, als alles mee zit, aan mijn coschappen. Dit jaar ben ik mij vooral aan het bezig houden met alle gevarieerde interesses die ik heb. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met een koffiecursus zodat ik straks als barista kan werken en ga ik een opleiding volgen zodat ik een licentie heb voor officiële basketbalcoach. Basketbaltraining geven aan kinderen doe ik al een paar jaar en hierdoor heb ik een interesse ontwikkeld voor de kinder- en jeugdpsychiatrie. In mijn tweede studie jaar ben ik voor het eerst mee geweest met de Londenreis van Kleine Hans en was meteen heel enthousiast over alles wat Kleine Hans doet. Hierna ben ik steeds vaker naar lezingen geweest en eind vorig jaar besloot ik dat ik er aankomend jaar nog meer mee bezig wil houden en heb ik gesolliciteerd voor het bestuur. Ik heb heel veel zin in aankomend jaar en hoop jullie allemaal op de lezingen en tijdens de Londenreis te zien!

Boaz Hazes – public relations

Hoi! Ik ben Boaz Hazes en zal dit jaar de PR van Kleine Hans zijn. Op dit moment ben ik bezig met mijn minor: Child Healthcare. De kindergeneeskunde heeft mij altijd al geïnteresseerd en was ook een van de voornaamste redenen dat ik ben begonnen met geneeskunde. De lezingen van Kleine Hans hebben mij sinds het begin van jaar 1 meteen getrokken en zoals je kunt zien; nu nog steeds. Kleine Hans heeft dan ook mijn ogen geopend voor de psychiatrie. Het grootste hoogtepunt tot nu toe vond ik de Londenreis, ik kijk er dit jaar ook weer enorm naar uit! Naast mijn studie en werk sla ik graag een balletje op het hockeyveld, een stukje rijden met de motor of genietende van de combinatie nacho’s en Belgisch bier met vrienden. Ik hoop jullie komend jaar allemaal te zien bij de activiteiten!

 

 

 

Photography sponsored by Boy Hazes fotografie