Kleine Hans op reis!

Elk jaar gaat Kleine Hans op reis!

Om een impressie te geven wat we doen tijdens zo een reis. Heeft Gillian, eerstejaars geneeskunde, een verslag over de Londenreis 2016 geschreven!

Londenreis 04

Vrijdag 11 maart
7:15 uur. Eindelijk is het zover: we gaan naar Londen. Nadat we allemaal een motivatiebrief geschreven hebben en uitgekozen zijn door het bestuur om mee te gaan, staan we nu met onze ietwat vermoeide hoofden op Schiphol, klaar om te gaan. We krijgen onze buddy’s aangewezen en ontvangen de programmaboekjes.

londenreis 02

De eerste dag volgen we verschillende lezingen van verschillende indrukwekkende sprekers. Onderwerpen als autisme, human trafficking, global mental health, depressies en cannabis komen voorbij. Ik denk dat ik voor de groep kan spreken dat we allemaal ontzettend veel geleerd hebben. Die avond eten we gezellig met zijn allen een pizza en een deel van de groep bezoekt nog een van de vele pubs die Londen rijk is.

Zaterdag 12 maart
De volgende dag beginnen we de dag weer opnieuw met lezingen bij het King’s College. Wederom vermaken we ons hartstikke goed door bekende sprekers zoals Robin Murray. Na de drie lezingen hebben we vrije tijd en ‘s avonds gaan we uit.

londenreis 01

Zondag 13 maart
Voor de zondag staat het Freud Museum op het programma. We krijgen een rondleiding langs de originele sofa van Sigmund Freud, verschillende kunststukken die hij vroeger verzamelde, en wat persoonlijke eigendommen van Sigmund en zijn familie. Na de rondleiding vertelt Theo Doreleijers ons over zijn eigen ervaringen als kinderpsychiater. Na deze ochtend hebben we opnieuw vrije tijd die iedereen invult naar zijn eigen wensen.

londenreis 03

Maandag 14 maart
Maandag is voor onze club van 27 psychiatrie-enthousiasten de laatste, maar zeker niet de minste dag: we bezoeken een TBS-kliniek. Bij de kliniek aangekomen krijgen we allemaal een alarm om ons middel en pasjes om onze nek om naar binnen te mogen. We krijgen eerst wat extra informatie over de kliniek zelf en het overkoepelende systeem, daarna mogen we de afdeling op. Daar krijgen we een rondleiding van de artsen die daar werken, kunnen we vragen stellen aan de mensen die daar wonen en zien we de aparte gangen, kamers en keukens. Vol met de indrukken van die ochtend hebben we ons laatste moment vrije tijd voordat we weer richting het vliegveld terugkeren. Zoals Theo tijdens de reis zelf al vertelde, is het allemaal ontzettend voorspoedig verlopen en zijn er weinig fouten gemaakt door het bestuur (uitgezonderd van het feit dat we in het verkeerde deel van de trein zaten richting het vliegveld).

Al met al is het een onwijs leerzame, indrukwekkende en plezierige reis geweest.

Kleine Hans bestuur, Theo Doreleijers en Arne Popma: bedankt!