Lezing: Precisie-psychiatrie in het veld van ontwikkelingsstoornissen

LEZING KLEINE HANS: Precisie-psychiatrie in het veld van ontwikkelingsstoornissen

Dinsdag 10 december, 18:00-20:00

Op 10 december organiseren wij een lezing over autisme en over het onderzoek dat hiernaar gedaan wordt. Hilgo Bruining zal ons een korte introductie geven over autisme en daarnaast zal het gaan over de noodzaak van translationeel en gepersonaliseerd onderzoek in de kinderpsychiatrie, hierbij zal ook een voorbeeld worden gegeven over hoe dat ingevuld gaat worden vanuit Amsterdam UMC. Zijn onderzoek richt zich op de verwerking van sensorische stoornissen bij autisme. In een speciaal gecombineerd onderzoeks en zorgprogramma wordt een verscheidenheid van strategieën (zintuiglijke gedragsmatige en cognitieve profilering, resting-state EEG en event related potentials) ingezet om het verband tussen zintuiglijke gevoeligheid, neuronale inhibitie en (sociale) gedragsproblemen te ontrafelen. 

De lezing zal plaatsvinden in de zaal FG-2 in het Medische Faculteit gebouw op de VU. Tijdens de pauze zal er eten voor jullie klaar staan! Na afloop gaan we nog gezellig borrelen bij The Basket. De lezing is GRATIS voor studenten; de kosten voor professionals bedragen €8,50.

Meld je voor de lezing door het aanmeldformulier in te vullen via de volgende link:https://forms.gle/Wef817H3DpJQURd5A

Of meld je aan door een mail te sturen naar info@kleinehans.nl met daarin: 

voor studenten: je naam, studie en het studiejaar waarin je zit.

voor professionals: je naam, functie en de instelling waar je werkt.

 

We hopen op een suggested donation van 3 euro van jullie om dit soort lezingen vaker te organiseren!

 

Tot dan!

Kijk ook eens naar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *